36. Magyar Sajtó Kiállítás

Tavaly már részt vettem az előzőn, így számomra nem volt meglepetés, hogy mire is lehetett számítani a kiállítás és a benyújtott munkák minőségét illetően. A tavalyi látogatás okán abba is biztos voltam, hogy lesz egy-egy kategória, amit „átugrok” majd, azonban magamon is meglepődve egy hozzám közel álló témával történt mindez. (Művészet)
A kiállításon tizennégy kategória díjazottjai vannak megmutatva leginkább fotósorozatok formájában. Talán ez elsőnek soknak tűnhet, – elmélkednek is erről a bejáratnál levő felvezető szövegben – azonban a végén csalódottan kellett visszafordulnom, mert nem volt több terem.
A képek igen erősen hatnak az érzelmekre. Például Forgács Zsuzsanna „Csak lélegezz!” sorozatának utolsó képénél szúrni kezdett a szemem, de Neményi Márton „Coshelp” sorozata is hasonló érzelmeket váltott ki belőlem. Ugyanakkor mindez nem hiszem, hogy rosszat jelent. Gondolkodva azon, mit is jelent a sajtó, sajtófotó, mi lehetett a céljuk, mit akartak megmutatni, úgy szerintem nem lőttek mellé, sőt, igencsak hatásosak lettek a munkák.
Mindazonáltal emiatt talán érzelmileg strapabíróbb embereknek tudom ajánlani, mert bár ezek csak a saját példáim voltak, el tudom képzelni bármelyik összeállításból, hogy mély gondolatokat tud ébreszteni egy másik látogatóban. Ha más nem arra a kis időre, míg hazaér a kiállításról.

A kiállítás megtekinthető 2018.05. 19-ig a CAPA központban.
Nagymező utca 8.
Belépő: 1500 forint

Arra fel kell készülni, hogy mind a tizennégy téma nem tetszhet mindenkinek, de ha ettől el tudsz rugaszkodni, akkor csak ajánlani tudom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.